Biedronka rozpoczyna nowy tydzień rozdawaniem dobrego masła. Tak tanio dawno nie było

Dodano:
Masło Źródło: Shutterstock / ffolas
Aż trzy darmowe masła mogą dostać klienci Biedronki. To oferta z najnowszej gazetki, ale żeby skorzystać, trzeba się spieszyć.

Darmowe masło w Biedronce to promocja lubiana przez klientów, bo jest okazją, aby sporo zaoszczędzić. Rodziny, które na co dzień używają masła do smarowania chleba, do gotowania i do pieczenia ciast, doskonale wiedzą, że to produkt, który bardzo szybko schodzi. Każda oszczędność jest tu na wagę złota. Tym razem oferta na gratisy jest wyjątkowo atrakcyjna, bo finalnie kostka masła wyniesie mniej niż 5 zł. Trzeba się jednak spieszyć: oferta na darmowe masło obowiązuje tylko w jeden dzień – poniedziałek 3 lutego.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Promocja na darmowe masło w Biedronce to oferta 3+3 gratis. To oznacza, że należy włożyć do koszyka sześć kostek, a policzone zostaną trzy z nich. Oznacza to, że każda kostka masła wyjdzie po 4,75 zł. Promocją objęte jest masło Ekstra polskie marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Regularna cena takiego masła to 9,49 zł.

Promocja ma swoje warunki i limity. Mogą z niej skorzystać posiadacze karty lub aplikacji Moja Biedronka (obie są darmowe). Każdy klient na aplikację lub kartę może kupić maksymalnie sześć kostek (w tym trzy gratis) w ofercie.

Jak zmiękczyć masło, aby było dobre do smarowania?

Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce, bo to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Warto pamiętać, że masło można także zamrozić.

Co jednak zrobić, aby było miękkie i idealne do smarowania? Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła.

Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.

Świetnym patentem na szybkie zmiękczenie masła jest zastosowanie ciepłej miseczki. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...